Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Φυσικώς δυνατοί μαθητές σε ένα αδύναμο για αυτούς εκπαιδευτικό σύστημα (Γεωργία Γ. Μαρκέα)



 Σεμινάριο με θέμα «Φυσικώς δυνατοί μαθητές σε ένα αδύναμο για αυτούς εκπαιδευτικό σύστημα» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 31 Ιανουαρίου 2018 από 12:00 έως 14:00 με έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής (Αρ. Πρωτ. 958/19-01-2018) στο 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου στον σταθμό Άνω Πατησίων, οδό Ωρωπού και Φαύνου στο Γαλάτσι.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Μουσικής (ΠΕ16) που εργάζονται στα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α΄ Αθήνας. Θα επαναληφθεί όμως για τους εκπαιδευτικούς Μουσικής που εργάζονται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθούν σύντομα.



Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο εισηγήσεις:

1) «Φυσικώς δυνατοί μαθητές σε ένα αδύναμο για αυτούς εκπαιδευτικό σύστημα»: Γεωργία Γ. Μαρκέα, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής με έδρα την Α΄ Διεύθυνση Δ.Ε. Αθήνας,

2) «Ενεργητική ακρόαση στη σχολική τάξη: Πώς να κατευθύνουμε τους μαθητές μας να εξερευνήσουν σημαντικά μουσικά έργα»:

Ευτυχία Τσεσμελή & Κωνσταντίνα Δασκαλάκη, Εκπαιδευτικοί Μουσικής.



Στο σεμινάριο θα υποστηριχθεί ότι όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές έχουν μουσικό ταλέντο και θα προταθούν κατάλληλες μέθοδοι διδασκαλίας μέσα από την ακρόαση δημοφιλών μουσικών έργων για την προσέγγιση της μουσικής από όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί Μουσικής θα συμμετέχουν ενεργά και θα ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους με τους ομιλητές οι οποίοι θα προτείνουν για τη διδασκαλία της Μουσικής:

1) Χάρτες ακρόασης,

2) Ενεργητική ακρόαση μέσα από ερωτήσεις,

3) Τραγούδια με τα γνωστά θέματα των έργων και

4) Κινητικές δραστηριότητες.

Τα μουσικά έργα στα οποία θα βασιστεί η πρόταση διδασκαλίας είναι τα εξής:

Α. Οι τέσσερις εποχές του Antonio Vivaldi,

Β. Ο Πέτρος και ο λύκος του Sergei Prokofiev και

Γ. Το καρναβάλι των ζώων του Charles-Camille Saint-Saëns.




Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς καθώς και επιμορφωτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή. Για αυτό, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να φέρουν μαζί τους φλασάκι (USB) ή να δώσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.

Για επιπλέον διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6974765321 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση gmarkea@gmail.com. Στο ιστολόγιό μου (http://gmarkea.blogspot.gr/) στις 28 του μηνός θα μπορείτε να βρείτε το απαραίτητο υλικό για την ενεργή σας συμμετοχή στο σεμινάριο, ώστε να το κατεβάσετε ηλεκτρονικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου